Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 13 februari 2010

D66 zet vrijwilligers Belastingwinkel Groningen in het zonnetje

 

Het aangifteseizoen is weer begonnen. Voor D66 een reden om de medewerkers van de Belastingwinkel Groningen een bezoek te brengen. Jaarlijks zet de Groninger Statenfractie van D66 een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje, door deze met Valentijn een taart te geven.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De 42 vrijwilligers van de Belastingwinkel Groningen verzorgen de aangifte inkomstenbelasting voor vele minder draagkrachtige inwoners in de provincie Groningen. De medewerkers zijn studenten fiscaal recht, fiscale economie en notarieel recht. “De Belastingwinkel voorziet zeker in een behoefte. Ondanks dat de aangiftebiljetten eenvoudiger zijn geworden daalt het aantal verzoeken tot hulp niet”, aldus Mezda Hamid, voorzitster van Stichting Belastingwinkel Groningen. "We zijn blij met de aandacht van D66, want zo weten meer mensen van ons bestaan. Aangifte doen kan ingewikkeld zijn, en daar helpen we mensen graag bij", aldus de Masterstudente fiscaal recht.

Vanaf half februari zullen vele Groningers de blauwe envelop weer op de deurmat krijgen. "Een drukke tijd voor de Belastingwinkel" aldus Piet de Vey Mestdagh, die ze de zogeheten Valentijnstaart aanbood. "Deze taart is een blijk van waardering voor de belangrijke werkzaamheden die de studenten verrichten". De fractievoorzitter van D66 in de Provinciale Staten werd samen met een afvaardiging van zijn steunfractie en het Regiobestuur D66 met open armen ontvangen op het kantoor van de Belastingwinkel aan de Nieuwe Sint Jansstraat.

"Het lijkt wel alsof studenten de laatste tijd alleen maar als "overlast" worden gezien". Piet de Vey Mestdag vind dat onterecht. "Ook vandaag hebben we weer gezien dat er zat studenten zijn die zich vrijwillig inzetten voor het maatschappelijk belang.", "De Belastingwinkel, die zich naast Stadjers ook voor vele mensen uit de provincie inzet, is daar slechts één voorbeeld van."

Elk jaar biedt de D66-Statenfractie een taart aan bij een organisatie die voornamelijk op vrijwilligers draait. Op die manier wil D66 het belang van vrijwilligers onderschrijven. Vorig jaar kregen de vrijwilligers van Europa Kinderhulp de Valentijnstaart van D66, en het jaar daarvoor Jeugdteam Oostwold.

Wilt u ook hulp bij het invullen van uw belastingaangifte? Dat kan als uw inkomen minder dan 20.000 euro is. Neem voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, op werkdagen tussen 9 en 12 uur contact op met de Belastingwinkel Groningen via telefoonnummer 050-3141679. Voor het invullen van een belastingaangifte wordt een kleine bijdrage van € 5,- gevraagd.

Tevens is er op 13 maart een landelijke aangiftedag in de stad Groningen, en op 27 maart in Winschoten.

Meer informatie over deze organisatie: 

Stichting Belastingwinkel Groningen
Nieuwe Sint Jansstraat 35
(Buurtcentrum de Sint Jan)
9711 VG Groningen
050-3141679
belastingwinkel_groningen@hotmail.com
www.belastingwinkelgroningen.nl