Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 30 januari 2011

Nieuw ziekenhuis in Winschoten helpt niet genoeg

D66 vindt dat naast de keuze voor de locatie van het ziekenhuis OZG in Winschoten het belangrijker dat er een toekomstbestendige zorgvisie komt voor Oost Groningen.

De krimp gaat een grote rol spelen bij besluiten die er genomen gaan worden. De voorzieningen voor de zorgbehoefte van de inwoners zijn daarin een belangrijk onderdeel.
D66 vindt het belangrijk dat voor de invulling van de zorgbehoefte breed gekeken gaat worden, niet alleen vanwege de krimp, maar ook vanwege de vergrijzing. Naast het OZG kunnen de andere zorgvoorzieningen daar een grote rol in spelen om op innovatieve en krimpbestendige wijze invulling te geven aan de zorgbehoefte en zo de zorgketen te versterken.

Een nieuw ziekenhuis bouwen op basis van een vernieuwende zorgvisie geeft ook nieuwe kansen; zoals dat de specialist naar de patiënt toe gaat in plaats van dat alle patiënten naar het ziekenhuis toe moeten. D66 denkt daarbij aan onder andere buitenpoli’s voor de specialisten in de bestaande zorgcentra en multidisciplinaire zorg op bijvoorbeeld orthopedisch gebied in het Kuuroord Fontana.

D66 is van mening dat op deze manier een toekomstvast zorgaanbod blijft bestaan en vindt dat de provincie en gemeenten hierin gezamenlijk het voortouw moeten nemen.