Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 april 2016

D66 met Bekkteam op excursie naar windmolenpark Delfzijl

Afgelopen woensdag (13 april) is Statenlid Sander Claassen, samen met 16 leerlingen en meester Rico van de Bisschop Bekkerschool uit de stad Groningen, op excursie geweest naar het nieuwe windmolenpark in Delfzijl.

De Bisschop Bekkerschool doet mee aan de zogenaamde Energy Challenges.
De Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving. Spelenderwijs ontdekken de jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

trein klasDe ‘delegatie’ vertrok met de trein vanaf station Groningen Noord richting Delfzijl. Vanaf het Delfzijlster station was het een gezellige en leerzame wandeling naar het windmolenpark. Meester Rico vertelde over eb en vloed, het waddengebied, onze Duitse buren en uiteraard de windmolens. Eenmaal aangekomen bij het nieuwe windmolenpark werd de groep opgewacht door de beheerder van het park. De beheerder gaf een uitgebreide presentatie over de totstandkoming van het nieuwe windmolenpark (investering) en informatie over de afspraken met Google, die als grootverbruiker de komende tien jaar de energie afneemt van het windmolenpark (exploitatie).

rails De Statenfractie van D66 is verheugd over de wijze waarop het basis- en voortgezet onderwijs dergelijke excursies in de provincie Groningen organiseert. Een project als Energy Challenges helpt onze jongste inwoners om bewuster om te gaan met energie. Dankzij de inzet van schoolbesturen en met name leerkrachten als meester Rico, maken leerlingen kennis met projecten als het windmolenpark in Delfzijl. Ze horen, zien en ervaren op een positieve manier de gevolgen van de energietransitie en worden voorbereid op een duurzamere samenleving.