Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 mei 2018

Wordt Fleur Gräper-van Koolwijk lijsttrekker van D66?

Op woensdagavond 23 mei heeft Fleur Gräper – van Koolwijk zich gepresenteerd als lijsttrekker voor D66 bij de Provinciale Verkiezingen in 2019. Zal ze ook daadwerkelijk lijsttrekker worden? Dat ligt aan de Groningse D66-leden, want zij hebben het laatste woord hierin. De komende weken mogen ze voor of tegen stemmen.

In Veendam presenteerde Fleur zich als enige kandidaat aan de leden van D66. De vele aanwezigen hebben haar kritische vragen gesteld over hoe zij de kar wil gaan trekken. In de komende periode, van 2 juni t/m 16 juni kunnen de Groningse D66-leden digitaal besluiten of Fleur daadwerkelijk hun lijstrekker wordt. De verwachting is dat Gräper – van Koolwijk D66 door de verkiezingen heen gaat leiden.

De leden van D66 waren gedurende de avond positief over Fleurs kandidatuur. Ze zien in haar een sterke vrouw die goed weet wat er speelt in de provincie en het D66 geluid verder kan verspreiden. Ze zei: “Ik wil graag in de politiek het verschil maken.” Ze is trots op wat ze tot nu toe als gedeputeerde heeft bereikt en wil dat graag voortzetten. Zoals:

  • Het werken aan een andere bestuursstijl binnen de provincie, onder andere meer samenwerking met je omgeving.
  • De wijze waarop het Gronings erfgoed op de kaart is gezet, zonder een openlucht museum te worden.
  • En niet te vergeten het programma Slim & Groen, waaronder de plek voor de fiets en de groei van het openbaar vervoer valt.

De overige kandidaten op de lijst worden pas bekend in het najaar.