woensdag 11 juli 2018

Vacature fractiemedewerker

De D66 Statenfractie in de provincie Groningen zoekt een fractiemedewerker voor 8 tot 12 uur per week.

Een fractiemedewerker is essentieel voor het goed functioneren van de fractie als geheel. De functie is een prima plek om je verder te verdiepen in de politiek en het bijbehorende netwerk. De fractiemedewerker ondersteunt en adviseert de fractie op politiek inhoudelijke onderwerpen, voert het secretariaat van de fractie en is de spin in het web als het gaat om interne organisatie en in- en externe communicatie.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

• Verrichten van onderzoek t.b.v. Statenleden en de fractie;
  • Schrijven van persberichten, artikelen, initiatiefvoorstellen en politieke instrumenten, zoals moties, amendementen;
  • Agendabeheer en planning binnen de fractie;
  • Het onderhouden en beheren van de website van de Statenfractie;
  • Het onderhouden en beheren van de social media kanalen;
  • Bijdragen aan het netwerk en de profilering van de fractie, aan verkiezingscampagnes en organiseren van werkbezoeken.
  • Meelezen van commissie stukken, meedenken en advisering daarover aan de fractie.

Functie-eisen:

• Hoog werk- en denkniveau en een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
  • Goede communicatieve en redactionele vaardigheden: je kunt helder formuleren in woord en geschrift, ook via sociale netwerkkanalen;
  • Organisatietalent;
  • Proactief, snel kunnen schakelen; je kunt de fractie op alle terreinen gevraagd en ongevraagd van een gedegen advies voorzien;
  • Affiniteit met Groningse provinciale politiek en brede interesse in provinciale onderwerpen is een must. Kennis van de materie is een pré;
  • Goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Lidmaatschap van D66 of Jonge Democraten is een voorwaarde.
  • Belangrijk is dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Thuiswerken is deels mogelijk.

Je gaat de huidige fractie- en communicatiemedewerker ondersteunen in de bovenstaande werkzaamheden. De vacature is in eerste instantie voor een jaar. Verlenging en uitbreiding van uren is op termijn, bij goed functioneren, bespreekbaar.

Ben jij die professionele duizendpoot die hoofd- van bijzaken kan onderscheiden en ook in drukke tijden het hoofd koel houdt? Ben je flexibel inzetbaar, telefonisch goed bereikbaar en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Altijd al eens echt werk willen maken van je politieke interesse?

Dan zoeken wij jou!

Stuur je CV en motivatie voor 1 september 2018 naar b.e.b.kruize@ps-provinciegroningen.nl. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Esther Lieveld, fractie- en communicatiemedewerker, e.k.lieveld@ps-provinciegroningen.nl of 06 – 17 122 425.