Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 24 augustus 2018

Kandidaten gezocht voor Provinciale Staten 2019-2023

Op woensdag 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. De leden van Provinciale Staten vormen de volksvertegenwoordiging van de provincie en controleren de bestuurders van de provincie (Gedeputeerde Staten). Daarnaast kiezen Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer.

Jij wilt graag op de D66-kandidatenlijst
Heb je interesse? En denk je aan het profiel te voldoen? Je bent minimaal 6 maanden lid van D66? Stuur dan uiterlijk 22 september 2018 voor 24.00 uur het kandidatenformulier en de benodigde bescheiden naar verkiezingscommissie. Desgewenst kun je aangeven dat je op een onverkiesbare plaats wil staan. Gesprekken met de lijstadviescommissie leiden tot een voorstel voor de lijstvolgorde aan de leden, die via e-voting de lijst vaststellen.

Op de ARV van 10 juli is besloten de termijnen in het tijdschema van het deelnamebesluit aan te passen. Dit betekent dat kandidaten zich kunnen aanmelden van 25 augustus tot 22 september 24.00 uur.

Kandidatenformulier: https://provinciegroningen.d66.nl/verkiezingen-ps2019/documentatie/

E-voting volgorde kandidatenlijst
De volgorde van de kandidatenlijst wordt door de leden via e-voting vastgesteld. De e-voting start op 21 oktober 2018 en sluit op 4 november  23.59 uur. De uitslag van de verkiezing worden daarna bekend gemaakt.

Verkiezingscommissie
De verkiezingscommissie (VC) bestaat uit Johnny de Vos en Martine Drijfholt. Vanuit het regiobestuur is Albert Kuiper betrokken bij de verkiezingscommissie.

Lijstadviescommissie
De LAC bestaat uit Riek Siertsema, Jacob Zwinderman en Jaap Velema. De gesprekken met de LAC worden gehouden op:

  • zondagmiddag 30 september, 7 en 14 oktober
  • dinsdagavond 2 oktober
  • donderdagavond 11 oktober