Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 november 2018

D66 Groningen presenteert kandidaten voor Statenverkiezingen

De afgelopen weken hebben de leden van D66 Groningen via ‘e-voting’ de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 kunnen samenstellen. De top 12 kandidaten zijn nu bekend. 

Na lijsttrekker Fleur Gräper – van Koolwijk, die eerder verkozen is, staat zittend Statenlid Geert Kamminga op de tweede plek. Op de derde plek staat nieuwkomer Peter Gerrits uit Kiel-Windeweer. De vierde en vijfde plek worden ingenomen door Carin Tappel en Jurgen Elshof, beide uit Groningen. Jong talent vinden we in de vorm van Claire Klamer-Wardle uit Oldekerk op plek 6 en Ernst Stam uit Groningen op plek 8. Paula Benjamins is door de leden een plek omhoog gestemd ten opzichte van de advieslijst. Zij steeg van plek 8 naar plek 7.

Fleur Gräper – van Koolwijk is blij met de lijst: “We zijn trots om zo’n diverse lijst te mogen presenteren, met kandidaten met veel ervaring in diverse sectoren, van ruimtelijke ordening, tot energietransitie en van zorg tot arbeidsmarkt en economie. Allemaal zaken die van groot belang zijn in de provincie. Met dit team zijn we klaar om ook in de volgende periode een verschil te maken in de Provinciale Staten van Groningen.”

De overige zittende statenleden Henri Schijf, Tim Zwertbroek en Bianca Kruize hebben alle drie aangegeven na de komende verkiezingen, om verschillende redenen, niet verder te willen. Het regiobestuur is hun dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren.

De volledige top 12:
1. Fleur Gräper – van Koolwijk, Groningen
2. Geert Kamminga, Groningen
3. Peter Gerrits, Kiel-Windeweer
4. Carin Tappel, Groningen
5. Jurgen Elshof, Groningen
6. Claire Klamer-Wardle, Oldekerk
7. Paula Benjamins, Groningen
8. Ernst Stam, Groningen
9. Magda Boven, Winschoten
10. Hendrik Blanksma, Haren
11. Wilma Jongsma, Groningen
12. Menno Visser, Haren