Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 19 januari 2019

D66 Provincie Groningen presenteert verkiezingsprogramma

Gistermiddag is het verkiezingsprogramma van D66 Provincie Groningen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande gepresenteerd. Op de nieuwjaarsborrel bij Salmagundi’s werd het programma gepresenteerd door middel van een toespraak van gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk. Ook werd hiermee de verkiezingscampagne voor de Provinciale Statenverkiezing afgetrapt.

De belangrijkste thema’s in het programma zijn de aanpak van de klimaatverandering, het leefbaarder en bereikbaarder maken van onze provincie en de rol die Groningen kan vervullen als toegang tot en voor Noordwest-Europa. Fleur Gräper – van Koolwijk stelde in haar toespraak dat we “op deze manier Groningen groen, slim en klaar voor de toekomst maken.” Speciale aandacht is er in het verkiezingsprogramma voor de energietransitie en het versnellen van de schadeafhandeling en versterkingsoperatie. Ook willen we meer investeren in het openbaar vervoer en de fiets. Experimenten met nieuwe vervoersmiddelen zoals e-bikes, autonoom vervoer en innovatieve bussen en treinen bieden mooie kansen om de bereikbaarheid te vergroten en het milieu te sparen.

Meer weten?

Wil je het hele programma lezen? Kijk dan hier.