woensdag 6 maart 2019

10 belangrijke resultaten van de afgelopen periode

• We hebben duurzaam vervoer dichterbij gebracht door duurzame bussen en treinen in te zetten met 90 procent minder CO2-uitstoot.
  • Ook hebben we duizend extra oplaadpunten voor elektrische auto’s gerealiseerd.
  • We hebben Groningen meer in verbinding gebracht met de Randstad en Leeuwarden door snellere treinverbindingen.
  • Daarnaast hebben we de verbindingen in de regio verbeterd door treinverbindingen aan te leggen tussen Roodeschool en de Eemshaven en tussen Veendam en Stadskanaal.
  • We hebben het bestuur van de provincie meer in verbinding gebracht met de Groningers. Zo was onze gedeputeerde Fleur Gräper de enige gedeputeerde met een spreekuur voor inwoners.
  • Daarnaast hebben we in overleg met inwoners kleine windmolens en zonneparken geplaatst. Daarmee konden we meer de verbinding zoeken met de inwoners, maar ook de energietransitie stimuleren.
  • We hebben geïnvesteerd in het open houden van dorpshuizen en het stimuleren van sport in dorpen. Zo houden we onze dorpen levendig.
  • Er is dankzij ons een fors hoger jaarlijks budget voor cultuur gekomen van in totaal bijna anderhalf miljoen euro.
  • De Provincie heeft dankzij D66 extra geld voor erfgoed vrijgemaakt en daarnaast is het Groninger Taal & Cultuurcentrum opgericht. Ook is het Nedersaksisch als taal erkend.
  • We hebben gezorgd voor meer sportevenementen in de provincie.