Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 maart 2019

D66 wil verpleegkundigen, leraren en ingenieurs naar Groningen halen

D66 Provincie Groningen wil verpleegkundigen, leraren en ingenieurs verleiden om in Groningen te blijven of naar Groningen te komen met het “Jij maakt het verschil”-programma. De sociaal-liberalen willen zo de leefbaarheid in de provincie vergroten en de versterkingsoperatie versnellen

De komende jaren krijgt de provincie Groningen te maken met krimp. In de provincie gaan veel leraren en verpleegkundigen met pensioen. Overal in Nederland stijgt de vraag naar deze beroepen en volgens D66 moet de provincie Groningen een extra stap zetten om te zorgen dat er straks genoeg mensen zijn die deze belangrijke banen kunnen vervullen. Ook is het noodzakelijk dat de versterking versneld wordt. Daarvoor zijn extra ingenieurs nodig, die kunnen keuren, herstellen en bouwen.

D66 wil daarom een “Jij maakt het verschil”-programma lanceren, dat gericht is op het aantrekken en behouden van deze talenten voor de regio. Dat programma kan mensen in beroepen waar een tekort dreigt, helpen bij het vinden van een huis, ondersteunen bij het zoeken van een baan voor partners , of door groen en duurzaam vervoer ter beschikking te stellen.

Fleur Gräper – van Koolwijk, lijsttrekker van D66: “In de Randstad trekken ze al talent hier weg met financiële aanbiedingen. Als we Groningen leefbaar willen houden en de versterking op gang willen brengen, moeten we er alles aan doen om te zorgen dat juist verpleegkundigen, leraren en ingenieurs hier blijven of hier naar toe komen. Groningen staat nu vaak niet boven aan hun lijst. Met dit programma willen we ze over de streep trekken om naar onze prachtige provincie te komen en hier het verschil te maken.”

Thema

Het Noorden blijft aantrekkelijk

Groningen is een fijne provincie voor jongeren om te wonen, leven en werken. In de gehele provincie wonen veel jongeren die er naar school gaan, werken en uitgaan. D66 wil jongeren behouden voor Stad en Ommeland door te investeren in onderwijs, arbeidsmarkt en bereikbaarheid. Meer lezen over onze opvattingen over het behoud van jong talent voor de provincie? Klik dan hieronder!

Lees meer