Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 september 2020

D66 Provincie Groningen zoekt een fractie / communicatiemedewerker

Wil jij werken in het politieke hart van de provincie Groningen? Heb jij grote interesse in beleid, bestuur en politiek? En wil je samenwerken met een ambitieuze groep mensen die zich hard maakt voor duurzaamheid, werkgelegenheid en goede verbindingen? Solliciteer dan op de functie van fractie- en communicatiemedewerker bij de Provinciale Statenfractie van D66 Provincie Groningen.

Binnen de fractie is de fractiemedewerker essentieel voor het goed functioneren van de fractie, bestaande uit drie Statenleden en één fractievertegenwoordiger. Als coalitiepartner in het College van Gedeputeerde Staten geven we vorm aan de toekomst van de provincie Groningen. In dit proces is de fractiemedewerker verantwoordelijk voor advies en ondersteuning bij de politieke inhoud, secretariële taken binnen de politieke organisatie en alle vormen van communicatie van de fractie.

De werkzaamheden zijn onder andere:

 • Inhoudelijke ondersteuning, waaronder achtergrondonderzoek, bij het opstellen van woordvoeringen, moties, politieke vragen en het formuleren van standpunten.
 • Agendabeheer en notulering bij fractievergaderingen.
 • Perscontact, woordvoering en online communicatie (websitebeheer en social media) namens de fractie.
 • Organisatie van werkbezoeken en expertmeetings.
 • Relatiebeheer met externe contacten, regio- en afdelingsbesturen, regionale themawerkgroepen, andere D66-fracties (waaronder de Tweede Kamer en de gemeenteraadsfractie in Groningen) en het Landelijk Bureau van D66.

Jij beschikt over:

 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
 • Grote interesse in Groningse politiek en maatschappij
 • Affiniteit met D66 en het sociaalliberale gedachtegoed
 • Kennis van online en offline media
 • Goede schriftelijke en analytische vaardigheden
 • Een flexibele en kritische houding

Wij bieden je:

 • Mogelijkheden je politieke en bestuurlijke interesse, kennis en vaardigheden te ontwikkelen
 • Een groot regionaal en nationaal netwerk
 • Flexibele werktijden
 • Een goede werkplek op de fractiekamer in het Provinciehuis

Het betreft een parttime functie voor 16 tot 24 uur, dus er is een combinatie met studie of andere werkzaamheden mogelijk. De werktijden zijn in overleg, maar op maandagavond en woensdag ben je beschikbaar in verband met fractie-, Staten- of commissievergaderingen. Politiek houdt zich niet aan 9 tot 5 of enkel de werkdagen, flexibiliteit is dus nodig. Thuiswerken is mogelijk maar we beschikken ook over een goede werkplek op onze fractiekamer.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar voor 16 tot 24 uur per week en bij wederzijdse tevredenheid kan dit worden verlengd. De vergoeding bedraagt circa €2650,- bruto per maand bij een voltijds aanstelling.

Altijd al eens echt werk willen maken van je politieke interesse? Solliciteer!

Stuur je CV en motivatie uiterlijk zondag 4 oktober 2020 naar j.b.g.elshof@ps-provinciegroningen.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met vertrekkend fractiemedewerker Frerick Althof. Stuur dan een mail naar f.l.althof@ps-provinciegroningen.nl.