woensdag 25 november 2020

Geert Kamminga treedt terug als fractievoorzitter en Statenlid

Geert Kamminga stopt als fractievoorzitter en Statenlid van D66 in de Provincie Groningen. Vandaag heeft hij daarover de Commissaris van de Koning René Paas geïnformeerd. De fractie bedankt Geert voor zijn jarenlange inzet en geleverde energie voor de inwoners van de provincie. Kamminga wordt als Statenlid opgevolgd door Paula Benjamins – van Oudheusden, die al eerder Statenlid was van 2011 tot en met 2013. De nieuwe fractievoorzitter van de D66-fractie is Peter Gerrits.

Tien jaar plezier en inzet

Kamminga was sinds 2011 actief voor D66 in het provinciehuis. Hij begon als fractiemedewerker en werd in 2015 Statenlid. De afgelopen twee jaar was hij fractievoorzitter. Kamminga stopt omdat hij het Statenlidmaatschap niet langer wil combineren met zijn werk en zijn gezin: “Ik heb me bijna tien jaar met ontzettend veel plezier en energie ingezet voor onze idealen in Groningen. En ik ben trots op onze resultaten. We hebben prachtige fietsroutes aangelegd en Groningen op de kaart gezet als koploper in duurzame energie.  Ik ben blij dat ik hieraan een bijdrage heb kunnen leveren, maar kies er nu voor om meer tijd vrij te maken voor mijn werk en gezin.”

Geert, bedankt voor je inzet en energie voor Groningen!

Voor de toekomst

Wij geloven dat de toekomst wordt gemaakt door wie het lef heeft voor te zijn. Vóór de aanpak van klimaatverandering en het terugdringen van de gaswinning. Vóór een leefbare en bereikbare provincie door nieuwe vormen van mobiliteit en investeringen in cultuur en evenementen. Vóór een sterke en groene economie door kansen in de IT- en energiesector te grijpen en de bestaande economie te vergroenen.