vrijdag 26 februari 2021

TK2021: Veilig en fijn wonen in onze provincie

We blijven met álle Groningers volhouden totdat alle woningen veilig zijn. Alleen dan kunnen we verder. D66 investeert fors in de bouw van nieuwe woningen en in de verduurzaming van bestaande woningen. Wij willen in Nederland een miljoen betaalbare en energiezuinige woningen bouwen.

We hebben in Groningen groen en snel openbaar vervoer, en veel kilometers veilige en snelle fietspaden. Het resultaat van jarenlange inzet van D66. We blijven daarin investeren. Daardoor kun je op veel plekken in de provincie fijn wonen en overal werken of studeren.

Door de bouw van de Lelylijn kunnen we straks overal werken en goed wonen. Met de  Nedersaksenlijn kunnen de bewoners van de Veenkoloniën en Westerwolde makkelijker werken en onderwijs volgen in de stad Groningen, Emmen en Twente.

Ruimtelijke ordening

D66 staat voor een vitaal platteland en een sterke stad, waar het goed leven, wonen en werken is. Samen zorgen we ervoor dat het schitterende Groningse landschap dat ons zo dierbaar is, groen, ruim en schoon blijft! Meer lezen over onze opvattingen over ruimtelijke ordening? Klik dan hieronder!