Steun ons en help Nederland vooruit

Bianca Kruize

Statenlid

49 jaar

Sellingerbeetse

Ik heb ruim 19 jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt, op verschillende ambassades als hoofd bedrijfsvoering, Consul en in diverse beleids- en politieke adviesfuncties in Den Haag en Brussel.  Bij terugkeer in Nederland heb ik mij direct als lid bij D66 gemeld, mede geïnspireerd door mijn oude werkgever, toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hans van Mierlo. Ik was steunfractielid bij de Statenfractie van D66 in Zuid-Holland. Sinds 2010 ben ik verhuisd naar Sellingen, terug naar de regio waar mijn familie vandaan komt. Vervolgens heb ik mij ingezet voor de heroprichting van D66 Vlagtwedde en werkte ik tot januari 2014 bij de gemeente Oldambt. Momenteel verken ik de regionale arbeidsmarkt en steek ik, waar gewenst, de handen uit de mouwen als vrijwilliger.

Ik sta voor een duurzame en harmonieuze samenleving waarbij vrijheid van denken en handelen voor mij voorop staat. De samenleving is niet maakbaar, mensen maken die samenleving zelf. Met een flinke dosis lef komen mensen met de prachtigste initiatieven. Dat is ook waarop ik mij wil richten als statenlid: samenwerken, verbinden en ruimte geven voor vernieuwing. Ik wil me actief inzetten om in onze provincie de zaken te veranderen die verbeterd moeten worden en te koesteren wat goed is.

Naast dit alles geniet ik van lezen, koken en bakken, mijn tuin en mijn vier honden.

Portefeuille: ondernemerschap & innovatie, energie & energietransitie, toerisme & recreatie, arbeidsmarkt & onderwijs, internationalisering, plv. Lid AB Groningen Seaports.

Commissies: Mobiliteit, Energie & Economie (MEE) en Bestuur, Financiën & Veiligheid (BFV)

Mail: b.e.b.kruize@ps-provinciegroningen.nl
Twitter: @bebkruize
LinkedIn: biancakruize

Meer van Bianca Kruize
Een veilig, groen en mobiel Groningen met een open, laagdrempelig en efficiënter openbaar bestuur waar inwoners en bedrijven op kunnen rekenen.