Fleur Gräper – van Koolwijk

Fractievoorzitter

Groningen

D66 is al sinds 1997 mijn partij. Een partij met oog en verantwoordelijkheidsgevoel voor omgeving. Een partij die de mens zelf centraal stelt. Toekomstgericht en internationaal georiënteerd. Als Hollander ben ik in 1993 naar Groningen verhuisd en niet alleen verliefd geworden op een Groninger, maar ook op Groningen. Een provincie waar ik me thuis voel. Ik ben trots op zijn schoonheid: van de uitgestrektheid van het Ommeland tot de dynamiek van de Stad.

In 2015 mocht ik in mijn provincie gedeputeerde worden. Ik heb mij sindsdien onder andere bezig gehouden met het ontwikkelen van nieuwe fietspaden, het verduurzamen van het Openbaar Vervoer, het creëren van nieuwe ruimte voor ondernemers en grotere investeringen in cultuur.

Er is veel gedaan en bereikt, maar nog veel meer te doen. De komende jaren wil ik me blijven inzetten van voor een Groningen dat sterker uit de gascrisis komt. Door te blijven vechten voor het snel afhandelen van de schade en het versnellen van de versterkingsaanpak. Maar ook, via het nationaal programma, door investeren in de toekomst van Groningen. Ik wil me inzetten om te blijven zoeken naar alternatieven voor fossiele industrie door te investeren in nieuwe vormen van duurzame energie en te kijken waar we energie kunnen besparen.

Ik wil me hard maken voor meer geld voor cultuur. Dat is goed voor onze inwoners en maakt het aantrekkelijk voor mensen en bedrijven om naar ons toe te komen. Door te werken aan nieuwe vormen van mobiliteit wil ik onze dorpen bereikbaar en onze Stad leefbaar houden. Ik geloof in de kracht van Groningen. Door samen te werken kunnen we die kracht omzetten in een kansrijke toekomst. Met uw stem ga ik daarmee aan de slag. Aan de slag voor een mooi en groen Groningen.

Portefeuille: fractievoorzitter, algemene beschouwingen, presidium.

Meer van Fleur Gräper – van Koolwijk