Steun ons en help Nederland vooruit

Geert Kamminga

Fractievoorzitter

33 jaar

Groningen

Ik ben een Friese Groninger. Geboren in de Friese wouden, maar woon inmiddels ruim twaalf jaar in stad. De afgelopen vier jaar was ik Statenlid en zette ik mij in voor een duurzaam en toekomstbestendig Groningen, waarin alle inwoners dezelfde kansen krijgen als het gaat om leren, wonen en werken en de vrijheid hebben om zelf te bepalen hoe om te gaan met die mogelijkheden. Ik ben trots dat er dankzij D66 meer ruimte kwam voor zonneparken en kleine windmolens en dat bewonerscoöperaties daar een belangrijke rol in spelen. En dat er geïnvesteerd werd in cultuur en leefbaarheid in stad en ommeland. Ook heb ik mij ingezet voor de ontwikkeling van de natuur in Groningen en het verhogen van de betrokkenheid van Groningers daarbij.

Maar het werk is nog niet klaar. Ondanks de goede stappen in het gasdossier de afgelopen jaren, is het hoog tijd dat Groningers thuis gaan merken dat de gasproblematiek serieus wordt aangepakt, door schadeafhandeling en versterking die werkt en naar menselijke maat is ingericht. En ik vond het een grote teleurstelling in de afgelopen Statenperiode dat het WK Wielrennen in Groningen en Drenthe niet door ging. Ik wil mij de komende periode hard maken voor het binnenhalen van een groot sportevenement in onze provincie. Ik woon in Helpman en speel in het vierde van voetbalclub G.V. Groen Geel. In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets voor een tocht door het Groninger land. Ik reis graag en Noorderzon en Eurosonic mis ik nooit. Naast de provinciale politiek, ben ik beleidsadviseur bij de gemeente Groningen. Ik heb er voor gekozen om geen Facebook en Twitter meer te gebruiken, maar ik ben goed te bereiken via g.kamminga@ps-provinciegroningen.nl.

Portefeuille: fractievoorzitterschap, Algemene Beschouwingen, bestuurlijke organisatie en herindelingen, gaswinning en mijnbouw, energie en energietransitie.

Meer van Geert Kamminga