Steun ons en help Nederland vooruit

Geert Kamminga

Statenlid

31 jaar

Groningen

Ik ben een noorderling: geboren in Kollumerzwaag en woon sinds mijn studietijd in Groningen. Na mijn middelbare schooltijd ben ik een paar jaar gaan reizen en werken in Australië, Zuidoost-Azië en Europa. Een geweldige ervaring en nog altijd maak ik graag verre reizen. Het einde van de reis is echter altijd terug naar huis, terug naar Noord-Nederland, naar Groningen. In Groningen heb ik Rechten, Geschiedenis en Filosofie gestudeerd.

Ik ben Statenlid geworden omdat ik mij in wil zetten voor een duurzaam en toekomstbestendig Groningen, waarin alle inwoners dezelfde kansen krijgen als het gaat om leren, wonen en werken en de vrijheid hebben om zelf te bepalen hoe om te gaan met die mogelijkheden.

Groningen is een prachtige provincie met volop mogelijkheden. Om die mogelijkheden beter te benutten kan en moet de provincie nauwer aansluiten bij initiatieven vanuit de samenleving, van inwoners, gemeenten en ondernemers. Bijvoorbeeld als het gaat om zonneweides bij dorpen of om het creëren van meer toerisme. Inwoners van de provincie kunnen heel goed zelf bepalen hoe hun omgeving eruit ziet en gebruikt wordt en moeten daarom mee kunnen doen in besluitvorming. Samen zorgen we er voor dat Groningen ook over 50 jaar nog de mooiste plek is om te wonen, of dat nu binnen de grachten in het oude, bruisende centrum van Stad is, of in de weidse, stille omgeving van het ommeland.

Naast de provinciale politiek, ben ik beleidsadviseur bij de gemeente Groningen.

Portefeuille: cultuur, sport & evenementen, water, natuur en landschap, landbouw, bodembeheer, leefbaarheid, wonen, welzijn, zorg, jongerenparticipatie, lid AB SNN, plv. Lid AB Waddenfonds.

Commissies: Ruimte, Natuur & Leefbaarheid (RNL) en Bestuur, Financiën & Veiligheid (BFV)

Contact opnemen kan altijd op de volgende manieren:
Mail: g.kamminga@ps-provinciegroningen.nl
LinkedIn: geertkamminga
Ik heb er voor gekozen om geen Facebook en Twitter meer te gebruiken, maar u kunt mij bereiken via LinkedIn of het bovenstaande e-mailadres.

Meer van Geert Kamminga