Steun ons en help Nederland vooruit

Sander Claassen

Eerste Lijstopvolger

38 jaar

Groningen

Ik heb mij als Statenlid verkiesbaar gesteld om bij te dragen aan een wereld die groter is dan onszelf. Dat betekent je nek uitsteken, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Ik wil een ambitieus provinciaal bestuur dat de regie en het vertrouwen zoveel mogelijk in handen van de Groningers zelf legt. Als eerste opvolger zal ik samen met de fractie kritisch toezien of deze ambitie wordt gerealiseerd.

Sinds de provinciale verkiezingen van maart 2015 ben ik blij en trots om als eerste opvolger actief deel te nemen aan de D66 fractie. Zoals we in Usquert zeggen: “Ik bin zo bliede as n hond mit twij steerten!”

Na mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding van de Hanzehogeschool in Groningen, heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan in de Verenigde Staten. Sinds 2006 ben ik werkzaam bij de opleidingen Sport en Bewegen van het Alfa-college in Groningen en Assen. Binnen deze onderwijsorganisatie heb ik verschillende docent- en managementfuncties vervuld. In de periode 2009-2012 ben ik tevens werkzaam geweest bij de KNVB, district Noord. Binnen deze voetbalorganisatie heb ik gefunctioneerd als Regiocoach, Talentcoach en Docent Voetbaltechnische Opleidingen. Na afronding van de opleiding Executive MBA Sport Management in juli 2015, ben ik werkzaam als docent aan het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool. Daarnaast ben ik als programmamanager verantwoordelijk voor de practice MBA en Masteropleidingen van de Wagner Group.

Twitter: @SanderClaassen
LinkedIn: Sander Claassen MBA

Meer van Sander Claassen